måndag, december 05, 2005

Linda Skugge

Linda Skugge skriver i sin blogg att: "Om alla kvinnor ser till så att de kan försörja sig själva, dvs blir ekonomiskt oberoende av sina män så kan såna här saker inte hända.
Skärp er tjejer. Alla måste jobba och kunna försörja sig. Att skaffa barn är inte yrke som staten ska ge er lön för.
Var inte så naiva. Självklart kommer era män lämna er eller så kommer ni vilja lämna dem. Hur många par är gifta ett helt liv? Dessutom kan mannen dö. Alla kan dö, i morgon. På motorvägen. Så skärp er. Nu!"

Det var oförsonligt, Linda. Nej, jag menar inte att vi ska tycka som om kvinnor som Camilla, hon är inget offer. Eller? Det beror väl på vad det är vi vill uppnå.

På min agenda ligger kvinnors ekonomiska oberoende högt, och i nån slags strävan efter att uppnå det målet behövs inget tycka-synd-om, men inget INTE-tycka-synd-om heller.

Ryckuppdigmentaliteten gynnar inte kvinnor som Camilla, och för att uppnå oberoende för kvinnor i hennes situation behövs nån slags förändring av sakernas tillstånd. Inte bara en förändring av enskilda kvinnors mentala föreställningar om världen och av dem själva som offer. För vad är det Linda Skugge vill att vi ska göra? Ta oss i kragen?

Kragen är tagen i.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hur som helst är ju Skugge moderat.
Vad väntar du dig?
RS
kulturbloggen.com

05 december, 2005 20:25  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se